Peste 300 de mii de doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech sosesc, mâine, în România. Centrul Regional de Depozitare Timişoara va primi 17.550 doze

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 304.200 doze, soseşte în ţară luni.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Dozele vor fi distribuite la următoarele centre: Centrul Regional de Depozitare Braşov: 58.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 70.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 58.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 40.950 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 58.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 17.550 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene.

De același autor

Related Articles