Peste 19.000 de ucraineni au intrat până acum în România

Potrivit datelor oficiale, peste 19.000 de ucraineni au intrat în România de la începutul agresiunii militare a Federației Ruse asupra Ucrainei. Şi pentru că hotelurile și pensiunile sunt tot mai pline în localitățile din nordul și nord-estul țării, asociațiile de voluntari oferă și ele cazare, inclusiv în locuințe particulare.

Oamenii și organizațiile neguvernamentale s-au mobilizat încă de la început și îi așteaptă pe ucrainenii care fug de război, cu pachete cu alimente, apă, cafea și ceai, încă de la intrarea în țară.

Dovezi emoționante de solidaritate sunt de exemplu și în Vama Petea.

–  Am pregătit din partea Bisericii Baptiste Betel din Satu Mare, mai multe pacheţele care conțin o apă minerală, un croissant, un măr, nişte dulciuri pentru copii și încercăm să fim și noi de ajutor cum putem. Am venit cu mai multe maşini, să vedem dacă e nevoie de transport. 

Şi o mare reţea de magazine s-a mobilizat și, în parteneriat cu Crucea Roșie, împarte în puncte de trecere a frontierei cu Ucraina pachete individuale cu alimente și obiecte de igienă personală. 

Sunt distribuite și liste de contacte oficiale, esențiale pentru refugiați și vor fi instalate sisteme de încărcare a telefoanelor și rețele WIFI, în punctele organizate de Crucea Roșie la Siret, Sighet și Halmeu.

romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles