Peste 13.000 de angajaţi MAI, pregătiţi să intervină în zonele vizate de atenţionările de vreme severă

 Peste 13.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt pregătiţi să intervină în zonele vizate de atenţionările de vreme severă – Cod Galben şi Cod Portocaliu, emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, potrivit cărora de sâmbătă şi până duminică, ora 16,00, în regiunile sudice, sud-estice şi în zona montană se vor înregistra intensificări ale vântului, precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori, viscol şi polei.

Efectivele MAI – pompieri, poliţişti şi jandarmi – au la dispoziţie 6.000 de mijloace tehnice pentru a interveni în protejarea oamenilor, fluidizarea căilor de acces şi înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase.

La nivelul MAI au fost dispuse primele măsuri de pregătire astfel încât, dacă situaţia o va impune, intervenţiile în sprijinul populaţiei să se desfăşoare fără probleme, informează un comunicat al MAI transmis, sâmbătă, AGERPRES.

O atenţie deosebită va fi acordată în aceste zile circulaţiei pe drumurile publice, având în vedere că se aşteaptă depuneri de polei, una dintre principalele cauze de accident pe timp de iarnă.

‘Utilajele de deszăpezire acţionează preventiv, la acest moment, pe DN 73 Fundata, DN 67C Novaci-Rânca, DN1 zona montană, DN 1A, unde ninge uşor şi este carosabil umed’, arată sursa citată.

Situaţia la nivel naţional este monitorizată prin Centrul Naţional de Conducere Integrată care funcţionează la nivelul MAI, astfel încât să se poată asigura o cât mai eficientă coordonare a intervenţiilor din teren şi a resurselor necesare.

‘Celor care intenţionează să efectueze deplasări în zonele cu risc, le recomandăm să verifice condiţiile de drum înainte de a pleca într-o călătorie. De asemenea, dacă vremea este severă, recomandăm să amâne călătoria sau să găsească rute alternative mai sigure. Nu plecaţi la drum, dacă nu aveţi autovehiculul pregătit pentru condiţiile de iarnă’, avertizează MAI.

Orice situaţie de urgenţă poate fi semnalată la numărul unic de urgenţă 112.

Cele mai citite

Related Articles