În ședința de Guvern de ieri a fost adoptată o hotărâre care alocă pensionarilor militari bilete de tratament balnear și de recuperare.

Astfel, în fiecare an, cinci la sută din numărul pensionarilor aflați în plată la fiecare casă de pensii sectorială vor beneficia de bilete, respectând anumite criterii de selecție.

În actul normativ sunt reglementate condițiile care trebuie îndeplinite cumulativ de către pensionarii militari pentru a beneficia de bilete de tratament, respectiv de decontare a costului acestora.

Stațiunile de interes național și local, precum și stațiunile balneare și balneoclimaterice, vor primi pensionarii militari cu bilete de tratament balnear și de recuperare pe durata întregului an calendaristic.

La fel ca și în cazul voucherelor de vacanță, aceasta este o măsură care va avea efecte benefice nu numai asupra pensionarilor, dar și asupra industriei turismului din România, grav afectat de pandemia COVID-19. Anunţă Ministrul Apărarii Naţionale, Nicolae Ionel Ciucă.

1 COMENTARIU

  1. Daca am pensie de urmas si vreau sa benificiez de un bilet in statiune de ce asi avea nevioe si unde trebuie sa ma adresez.

Comments are closed.