Pensiile militarilor nu vor scădea şi vârsta de pensionare nu se modifică

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a dat asigurări că vârsta de pensionare nu se va modifica, iar pensiile nu vor scădea, dar vor fi făcute unele corecţii pentru a aduce un echilibru în sistem. El a spus că bugetul nu va mai putea suporta pe termen lung actuala situaţie, în care există pensii mai mari decât salariile.

Ceea ce ne dorim este un echilibru just şi raţional al tuturor categoriilor de pensii. Vârsta de pensionare nu se modifică; forma ordonanţei care va intra în şedinţa de guvern de astăzi (vineri, 4 august) are ca iniţiator Ministerul Muncii, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne; recunoaştem sacrificiile şi profesionalismul militarilor, în acelaşi timp, trebuie, însă, să asigurăm stabilitatea şi predictibilitatea bugetară în ceea ce priveşte stabilirea pensiilor militare de stat şi actualizarea cuantumului acestor pensii. Suntem în situaţia în care unele pensii sunt mai mari decât salariile. La un moment daţ bugetul ţării nu va putea suporta o astfel de aşezare şi încercăm să evităm acest lucru“, a declarat ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu.

Guvernul se reuneşte astăzi pentru a discuta despre modul de calcul al pensiilor militare, dar şi despre legea vaccinării şi a plafonării indemnizaţiilor de creştere a copilului.  RRA

De același autor

Related Articles