mihai razvan ungureanuSocial-democraţii susţin că preşedintele României a ales să-l nominalizeze pe Mihai Răzvan Ungureanu în lipsa consultărilor cu liderii din coaliţia majoritară. Principiul ca un partid să nu poată deţină toată puterea nu a fost respectat şi, ca urmare, deputaţii şi social-democraţii nu vor participa la votul de mâine din Parlament, a afirmat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb.
„Este clar, nu susţinem nominalizarea făcută de către preşedinte. În cadrul coaliţiei am discutat mai multe posibilităţi, pe de o parte că nu susţinem şi nu participăm la vot”, spune Rovana Plumb.
ALDE nu votează pentru nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu
Nici parlamentarii Alianţei Liberalilor şi Democraţilor nu vor vota pentru nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.  O decizie, dacă parlamentarii ALDE vor asigura sau nu cvorumul de şedinţă, va fi luată mâine, în coaliţia de guvernare – a afirmat copreşedintele formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu.
„Nu putem accepta ca unul din cei mai apropiaţi colaboratori ai fostului preşedinte să fie numit în fruntea Serviciului de Informaţii Externe”, spune ălin Popescu-Tăriceanu.
Singurul partid din coaliţie care susţine nominalizarea preşedintelui României rămâne UNPR. Totodată, liderul formaţiunii, Gabriel Oprea, şi-a reafirmat susţinerea totală pentru PSD în continuarea actului de guvernare.  abriel Oprea: De 5 ani de zile, spunem şi o facem că sprijinim preşedintele României în probleme de securitate naţională. Cel mai important lucru pentru România, astăzi, că România este o ţară sigură.  eporter: Mihai Răzvan Ungureanu va fi audiat mâine dimineaţă, în Comisia de Control a SIE, iar după-amiază este programat votul în plenul reunit al Parlamentului.
Liberalii au anunţat susţinerea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE 
Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, consideră că există un echilibru între parlamentarii care îl susţin pe Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE şi cei care nu îl vor vota.
„Absenţi nu vor fi, după părerea mea; decât absenţi, care, într-adevăr, au motive obiective ca să nu poată să vină. Capacitatea de a obţine majoritatea stă în puterea noastră de a-i convinge pe parlamentarii neafiliaţi, pe parlamentarii din grupul minorităţilor şi pe parlamentarii din grupul democrat-popular”, a mai spus Ludovic Orban.
Sursa: http://www.romania-actualitati.ro