Parlamentul României condamnă agresiunea Federației Ruse asupra Ucrainei

Parlamentul de la Bucureşti a adoptat astăzi o declaraţie prin care condamnă agresiunea Federaţiei Ruse asupra Ucrainei şi cere retragerea tuturor forţelor ruseşti.

Parlamentul României condamnă cu fermitate agresiunea armată masivă a Federației Ruse asupra Ucrainei, precedată de recunoașterea de către Federația Rusă a independenței autoproclamatelor entități separatiste din Doneţk și Luhansk, părți componente ale Ucrainei, se arată în document.

Legislativul de la București a adoptat declarația cu majoritate de voturi, iar documentul mai arată că au fost încălcate suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, dar și principiul nerecurgerii la folosirea forței în relațiile internaționale.

Într-un gest simbolic, textul declarației a fost citit de Nicolae Miroslav Petrețchi, deputat din Grupul Minorităților Naționale și reprezentantul Uniunii Ucrainenilor din România, aflat la Sighetul Marmației:

Nicolae Miroslav Petreţchi: Respingem cu hotărâre un astfel de comportament iresponsabil, care subminează fundamentul relaţiilor internaţionale şi ordinea actuală de drept internaţional şi cerem oprirea imediată, integrală şi necondiţionată a agresiunilor militare şi retragerea tuturor forţelor ruse din Ucraina. Parlamentul României reafirmă solidaritatea deplină cu Ucraina şi cu poporul ucrainean confruntat cu agresiunea Federaţiei Ruse şi exprimă sprijinul pentru acordarea de asistenţă umanitară cetăţenilor ucraineni, inclusiv persoanelor care aleg să se refugieze pe teritoriul României.

Parlamentul României își reafirmă sprijinul ferm pentru aspirațiile europene și euroatlantice ale Ucrainei, se mai arată în documentul adoptat cu 339 de voturi pentru, unul împotrivă și două abțineri.

Sursa – Radio România Actualităţi

Cele mai citite

Related Articles