Parlamentul European va adopta săptămâna aceasta un raport, în care este prevăzut că va solicita încă o dată ca Bulgaria și România să fie primite în Schengen, conform agendei ultimei reuniuni a deputaților europeni înainte de vacanța de vară. 

PE arată că în 2011 și 2018 a adoptat rezoluții cu o cerere similară, scrie publicația Monitor din Bulgaria.Deputații europeni vor dezbate raportul, care îndeamnă insistent Consiliul UE să ia măsuri imediate pentru a ridica controalele la frontierele terestre, maritime și aeriene ale celor două țări. Deputații europeni vor cere includerea corupției ca o încălcare a noii legislații europene împotriva nerespectării drepturilor omului în întreaga lume. Se arată că această abordare este aplicată de Statele Unite și Canada.

Se așteaptă ca PE să solicite sancțiuni mai dure împotriva diseminatorilor de dezinformare, precum și pentru intervenții externe în alegeri. Miercuri, 7 iulie, deputații europeni vor discuta situația statului de drept în Polonia și Ungaria. Se așteaptă ca aceștia să discute despre noua lege maghiară legată de comunitatea LGBT + și să adopte o rezoluție. RRA