Parlamentul European organizează joi o dezbatere privind situaţia din România

Parlamentul European organizează joi, la Bruxelleş o dezbatere pe tema justiţiei şi a statului de drept în România.

Dezbaterea, care va începe la ora 10:00 (ora României), are loc în cadrul minisesiunii plenare a Parlamentului European din 1-2 februarie, de la Bruxelles.

Anterior în cursul zilei de miercuri, grupul europarlamentar al Partidului Popular European (PPE) a solicitat o dezbatere în plenul PE pe tema situaţiei din România, la cererea delegaţiei României din PPE care s-a pronunţat împotriva conţinutului şi a modalităţii prin care au fost trimise în legislativul de la Bucureşti cele două ordonanţe care modifică Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

‘Ceea ce se întâmplă în România este împotriva statului de drept. Se diluează lupta împotriva corupţiei. Este inadmisibil să existe o asemenea atitudine a unui guvern UE. La cererea noastră grupul PPE a solicitat astăzi (miercuri) o dezbatere în plenul Parlamentului European’, se menţiona într-un comunicat al delegaţiei române în PPE. ‘Susţinem totodată demersurile preşedintelui României precum şi ale CSM pentru restabilirea principiilor statului de drept’.

De același autor

Related Articles