Parlamentarii își reîncep activitatea săptămâna aceasta. Calendarul prevede ședințe de plen în ambele Camere. Senatorii vor discuta marţi o inițiativă de modificare a Codului de Procedură Penală.

La Senat se așteaptă un vot pe inițiativa de modificare a Codului de Procedură Penală, în acord cu decizia Curții Constituționale din 7 aprilie. Este vorba despre obligativitatea pentru instanță ca o dată cu sentința să fie elaborată și motivare acesteia. De asemenea, termenul de pronunțare nu poate fi amânat mai mult de 120 de zile. Tot marți, în Senat, este programat votul în plan asupra inițiativei PSD și AUR de constituirea unei comisii parlamentare de anchetă privind evacuarea și transferul pacienților de la Spitalul Foișor din capitală.

Şedința de plen de la Camera Deputaților va avea loc miercuri, iar pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte ce au rapoarte de respingere de la comisiile de specialitate, cum ar fi inițiativa de majorare a alocației de stat pentru copii sau reînnoirea periodică din trei în trei ani a documentelor de încadrare în condiții deosebite de muncă. RRA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.