Paradă militară de Ziua Naţională a Franţei

francois-holande
Militari din cele aproape 80 de ţări implicate în prima conflagraţie mondială, 1914-1918, vor trece alături de armata franceză astăzi pe sub Arcul de Triumf din Paris.
Tradiţionala paradă militară de Ziua Naţională a Franţei de astăzi de la Paris marchează debutul manifestărilor de comemorare a centenarului Primului Război Mondial.
Jumătate dintre naţiunile lumii vor fi reprezentate pe Champs Elysees – afirmă preşedintele Francois Hollande în mesajul său difuzat cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.
Militari din cele aproape 80 de ţări implicate în prima conflagraţie mondială, 1914-1918, vor trece alături de armata franceză astăzi pe sub Arcul de Triumf din Paris.
Delegaţiile militare străine îşi vor purta cu mândrie drapelele, între care va flutura şi cel al Uniunii Europene, ca simbol al reconcilierii pe continent.
Militari de la Regimentul de Gardă ‘Mihai Viteazul’, la parada militară de la Paris
Un detaşament format din militari de la Regimentul de Gardă ‘Mihai Viteazul’ şi de studenţi ai academiilor militare va reprezenta România pentru al optulea an consecutiv la defilarea de 14 iulie de la Paris. Se anunţă o desfăşurare impresionantă la sol şi în aer.
Chiar dacă numărul forţelor desfăşurate va fi mai mic decât în alţi ani din raţiuni strict economice, armata franceză promite să compenseze prin spectaculozitatea evoluţiei.
Peste 3.700 de militari vor bate pasul de defilare pe Champs Elysees, însoţiţi de aproape 300 de vehicule militare şi 240 de cai. 54 de avioane de luptă, între care celebrele Rafale şi Mirage, 36 de elicoptere Tigre, Puma şi Gazelle vor survola cel mai frumos bulevard din lume colorând cerul parizian în roşu-alb-albastru, Tricolorul naţional.
Ultimul moment va fi civil, o reprezentaţie artistică susţinută de tineri din toate ţările implicate în primul război mondial va aduce un omagiu milioanelor de soldaţi căzuţi la datorie acum 100 de ani.
Ziua de sărbătoare se va încheia în zona Turnului Eiffel cu un foc de artificii grandios care va dura 35 de minute şi care va aduna, ca în fiecare an, pe străzile Parisului sute de mii de persoane.
Trafic rutier restricţionat în Bucureşti
La Bucureşti, cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, traficul rutier va fi închis în zona Ambasadei pe strada Biserica Amzei – între Strada Mendeleev şi Calea Victoriei – şi pe Strada Christian Tell – între Piaţa Amzei şi bulevardul Dacia, începând cu ora 15:30 – anunţă Poliţia Rutieră.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles