Papa Francisc a ajuns, sâmbătă după-amiază, la Iaşi, unde îl aşteaptă peste 60.000 de credincioşi, Suveranul Pontif având programată o vizită la Catedrala romano-catolică „Sfânta Maria Regină”, urmată de o întâlnire mariană cu tinerii şi cu familiile la Palatul Culturii.

Suveranul Pontif, însoţit de episcopul Petru Gherghel, a fost întâmpinat pe aeroport de Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, dar şi de primarul municipiului, Mihai Chirica, iar de acolo a plecat cu un autoturism Dacia Logan spre Catedrala „Sfânta Maria Regina”, unde se întâlneşte cu aproximativ 800 de bătrâni şi bolnavi.

Ulterior, Papa Francisc se va deplasa cu papamobilul spre Palatul Culturii, unde este aşteptat, potrivit organizatorilor, de peste 60.000 de pelerini veniţi la Iaşi din toată zona de nord-est a ţării, dar şi din Republica Moldova.

La eveniment urmează să participe şi prim-ministrul Viorica Dăncilă, împreună cu mai mulţi membri ai Guvernului, precum şi premierul Republicii Moldova, Pavel Filip.

De pe scena amplasată în Piaţa Palatului Culturii special pentru acest eveniment, Papa Francisc va susţine un discurs, după care va intra în dialog cu tinerii şi familiile.

AGERPRES