Pacienţii cu arsuri vor putea beneficia gratuit de servicii de consiliere psihologică şi fizioterapie

Pacienţii cu arsuri vor putea beneficia gratuit de servicii de consiliere psihologică şi psihoterapie. În plus aceştia vor avea acces la fizioterapie, conform unui plan recomandat de medicul de medicină fizică şi de reabilitare, transmite Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Avem două propuneri iniţiale care vor ajuta concret pacienţii cu arsuri. Suntem conştienti că aceste două servicii suplimentare care vor fi decontate de CNAS nu rezolvă toate problemele pacienţilor cu arsuri. Nici pe departe. Dar astfel de servicii medicale sunt lucruri concrete şi utile care fac bine pacienţilor cu arsuri şi de care acestia vor putea beneficia in perioada imediat următoare.

Am avut deja o primă întâlnire cu organizaţiile de pacienţi, acest dialog va fi unul permanent. Am discutat şi cu medicii care tratează pacienţii cu arsuri şi cu profesioniştii din sănătate care se ocupă de acest subiect.

De altfel, solicităm propuneri de la toţi factorii interesaţi, în acest proces consultativ prin care ne dorim în perioada următoare să identificăm împreună tot ce poate face CNAS în plus pentru pacienţii din România”, a declarat presedintele CNAS, Andrei Baciu”.

Aceste două servicii suplimentare vor fi decontate de CNAS. Proiectul se află postat în transparenăţă decizională şi poate fi consultat pe site-ul CNAS.

De același autor

Related Articles