Opt din zece români spun că vor să își renoveze casele în următorii 3 ani

Opt din zece români spun că vor să își renoveze casele în următorii trei ani, îmbunătățirea condițiilor de locuit fiind principala preocupare.

Un studiu realizat de Reveal Marketing arată că 92% dintre ei afirmă că și-au renovat cel puțin o dată actuala locuință. Totodată, jumătate dintre români își doresc o legislație mai strictă în privința siguranței la incendii.

Economisirea banilor prin creșterea eficienței energetice este principalul beneficiu așteptat al renovării caselor individuale, persoanele cu vârsta de peste 44 de ani din mediul urban fiind cele mai interesate de eficiență energetică.

În schimb, tinerii sub 30 de ani sunt mai preocupați de creșterea siguranței la foc – mai arată cercetarea. În privința măsurilor de protecție a locuințelor împotriva incendiilor, cea mai populară soluție pentru care au optat peste 40% dintre români este asigurarea locuinței care acoperă acest risc, urmată de montarea de materiale cu rezistență la foc pe fațadă exterioară sau pe pereții interiori ai locuinței.

În schimb, aproape 26% dintre români admit că nu au luat nicio măsură în privința acestui lucru, iar alții 12% nu știu ce măsuri ar putea lua.

Studiul s-a desfășurat online, în luna iunie, pe un eșantion de 830 de respondenți, iar marja de eroare este de plus/minus 3,4%. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI 

De același autor

Related Articles