Omul de afaceri turc, condamnat la 23 de ani şi şase luni închisoare

Omul de afaceri turc, Abdullah Ataş care l-a accidentat în 2015 pe poliţistul Gheorghe Ionescu, decedat ulterior din cauza rănilor, a fost condamnat joi de Tribunalul Bucureşti la 23 de ani şi şase luni închisoare pentru omor calificat, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 2 august 2015, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, poliţistul Gheorghe Ionescu se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Poliţistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească maşina pe care o conducea, omul de afaceri turc a încetiniţ dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu a accelerat şi l-a lovit.Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanţă de aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri.

Procurorii susţin că Abdullah Atas a consumat băuturi alcoolice într-un club, iar în momentul în care conducea avea în sânge o îmbibaţie alcoolică teoretică de aproximativ 1,95 – 2,00 g‰.Abdullah Atas şi-a continuat deplasarea aproximativ 2,8 km, iar la intersecţia Şos. Pipera – Şos. Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuia un imobil.

După accidenţ poliţistul a fost dus la spital şi supus unor intervenţii chirurgicale, însă el a decedat la 21 august 2015.   RRA

De același autor

Related Articles