Oficial, B.O.R. susține campania de vaccinare anti Covid-19, însă ÎPS Daniel nu s-a vaccinat

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care tocmai a împlinit 70 de ani, nu s-a vaccinat împotriva Covid-19 și nici nu se știe dacă se va vaccina prea curând.

Chiar dacă, oficial, poziția Patriarhiei Române ”a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării principiilor de natură etică”, șeful Bisericii Ortodoxe Române a ales, printr-o decizie personală, să nu se vaccineze, până la această dată.

Aceste explicații au fost oferite, luni, de purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, după ce vicepremierul Dan Barna a declarat că va propune ca Biserica Ortodoxă să devină partener în campania de vaccinare, pentru ca preoţii să transmită mesaje în acest sens.

De altfel, părintele Patriarh Daniel nu s-a vaccinat împotriva Covid-19, până acum, pentru că ”are un profil medical personal” și pentru că ”s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său”.

De asemenea, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Bisericii, ÎPS Daniel a reflectat la „caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum și la faptulul că acesta este un drept, nu o obligație.”

”Dacă va decide să se vaccineze, așa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunța public lucrul acesta” – a mai precizat Bănescu.

Pe de altă parte, oficial, B.O.R. susține campania de vaccinare împotriva Covid-19.

Vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni.

În acest sens, nu în altul, Biserica rămâne implicată în firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la vaccinare. Opțiunea pentru vaccinare trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremismelor” – mai spune purtătorul de cuvânt al Bisericii.

Sursa: hotnews.ro; stirileprotv.ro

Sursa foto: DC News

De același autor

Related Articles