smurd

Cel puţin un român şi-a pierdut viaţa şi alţi 5 au fost răniţi, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat în această dimineaţă într-o râpă în Bulgaria.

Accidentul s-a petrecut în regiunea Veliko Târnovo.

O româncă în vârstă de 27 de ani a decedat şi alte cinci persoane au fost rănite, în urma unui grav accident de circulaţie petrecut în jurul orei 4:30 în zona Trecătorii Republicii, pe drumul Istanbul – Ruse – Bucureşti.

Doi din cei răniţi se află în stare gravă şi au fost operaţi la Spitalul din Velico Târnovo.

Informaţia a fost anunţată printr-un comunicat al Poliţiei de Circulaţie din Velico Târnovo.

Un autobuz Mercedes, cu şofer român, în vârstă de 44 de ani, a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat într-o râpă adâncă de aproximativ 10 metri.

Cauzele accidentului rămân necunoscute. Proba de alcool a şoferului este negativă.

În zonă ploua şi carosabilul a fost umed.

Autobuzul a plecat de la Istanbul la Bucureşti cu 25 de călători şi doi oferi. Circulaţia prin trecătoarea Republicii a fost deviată prin oraşul Gabrovo.

Autorităţile române sunt pregătite se preia din răniţi

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a declarat pentru Radio România Actualităţi că se acţionează împreună cu Ministerul de Externe pentru a-i aduce în ţară pe cei răniţii în accidentul din Bulgaria.

„Deja se lucrează cu colegii de la Ministerul Afacerilor Externe pentru rezolvarea problemelor acolo şi, dacă se impune, şi se pare că se va impune să aducem măcar o parte din răniţii grav, suntem pregătiţi să o facem. Suntem în legătură acum cu toate autorităţile”, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a mai spus că nu ştie numărul total al răniţilor.

Sursa: RRA