O primă tranşă de refugiaţi din cotele obligatorii impuse de Uniunea Europeană, a ajuns în România

Primul lot de refugiaţi din ţările arabe, alocaţi României, a ajuns în România, grupul acestora urmând să plece, astăzi, către Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din Galaţi. Este vorba despre un grup de 15 persoane, toţi vorbitori de limbă arabă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General pentru Imigrări, Ermina Mihai, instituţia va comunica oficial, în cursul zilei de astăzi, informaţii cu privire la alocarea imigranţilor în România.

Imigranţii vor fi cazaţi la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil (CRCPSA) Galaţi, care o capacitate de  250 de locuri şi poate fi extinsă cu încă 30 de locuri. De asemenea, încă de anul trecut s-a decis ca  în cazul unui aflux mare de imigranţi la Galaţi, se poate apela la un fost internat şcolar, din oraş, care are 100 de locuri de cazare şi există capacitatea de amplasare a 200-300 de corturi sau locuinţe modulare în curtea centrului pe o suprafaţă de trei hectare. CRCPSA Galaţi a fost înfiinţat în 200 şi are compentenţă pe linia depunerii cererilor de azil pe şapte judeţe: Galaţi, Tulcea, Brăila, Constanţa, Bacău, Vrancea, Vaslui. Obiectul de activitate al centrului îl reprezintă primirea cererilor de azil şi analizarea lor.

Săptămâna trecută, presa naţională a citat Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) care a anunţat în cadrul unei dezbateri pe tema fluxului de migranţi, că România va primi în total 6.205 refugiaţi în următorii doi ani.

Sursa : www.romania-actualitati.ro

Foto: arhiva

De același autor

Related Articles