Săptămâna viitoare va începe vaccinarea populației generale în localitățile cu incidența cazurilor de COVID mai mare de 4,5 la mia de locuitori. De asemenea, de luni devin disponibile listele de așteptare pentru programarea la vaccinare pentru toată populația.

În momentul în care va fi disponibilă programarea la vaccinare pentru populația generală, în platformă vor fi vizibile atât centrele de vaccinare deja existente, cât și cele care vor deveni funcționale de luna viitoare. Listele de așteptare se vor activa după epuizarea locurilor disponibile în centre, iar persoanele înscrise vor fi notificate în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform strategiei naționale și în ordinea cronologică a înscrierii. 

Întâietate au persoanele cu vârste peste 65 de ani sau cu boli cronice incluse în categoria a doua, apoi lucrătorii din domeniile esențiale și pe urmă populația generală. 

Atunci când apar locuri disponibile un beneficiar care s-a înscris la centrul respectiv pe platformă primește o notificare, acesta urmând să intre în aplicație pentru alegerea zilei și a intervalului orar. Persoana care nu confirmă programarea în termen de 24 de ore va mai primi încă două notificări ulterioare. Dacă în continuare nu confirmă programarea, beneficiarul va pierde poziția ocupată, dar va rămâne pe lista de așteptare. 

În cazul celor care apelează la call center, aceștia vor fi programați în ziua și în intervalul orar disponibile pentru administrarea vaccinului. Aceste persoane vor fi notificate și nu mai este necesară confirmarea programării.

romania-actualitati.ro