O nouă ediție a programului „Rabla pentru electrocasnice”

Luni, 5 decembrie, începe o nouă ediţie a programului, pentru care a fost alocat un buget de 50 de mii de lei. Se va face mai întâi selecţia voucherelor pentru maşini de spălat rufe şi vase, frigidere şi congelatoare, iar după o săptămână, cea pentru laptopuri şi tablete. Înscrierile pentru aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoare se vor face înainte de Crăciun.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit, iar cei care au solicitat vouchere şi nu le-au folosit vor primi interdicţie de a mai participa, a declarat ministrul Mediului, Tánczos Barna. El a precizat că voucherul trebuie folosit în şapte zile de la data validării, însă aproape jumătate dintre cei care îl obţin nu fac acest lucru.

Acest lucru cu siguranţă îi va descuraja pe cei care se înscriu şi nu folosesc voucherul respectiv. Anul viitor, cu siguranţă, va trebui să reanalizăm şi condiţiile de piaţă. Există posibilitatea creşterii şi valorii, există posibilitatea de a extinde limitările şi interdicţiile pentru cei care nu şi-au folosit voucherele şi putem analiza şi eficienţa programului pe fiecare componentă. Acolo unde nu există un interes mare, putem să luăm această decizie pe care am luat-o în cazul televizoarelor, de a scoate anumite echipamente electrocasnice din program şi a ne focusa pe cele care au un efect mare asupra facturii.”

De același autor

Related Articles