O fetiță de cinci ani, rănită grav după ce a fost lovită cu tractorul de către un băiat de 13 ani

O fetiţă de numai cinci ani a ajuns  la spital în stare gravă, după ce a fost rănită într-un accident rutier provocat de un băiat de 13 ani, care conducea un tractor pe o șosea din Bihor a relatat astăzi Adevărul.

Accidentul a avut loc joi pe drumul comunal 139, în localitatea bihoreană Ferice, comuna Bunteşti.

„Un minor de 13 ani, din Ferice, în timp ce conducea un tractor agricol neînregistrat, pe direcţia Bunteşti -Ferice, a acroşat o minoră de 5 ani, din Ferice, care, lăsată nesupravegheată, a traversat neregulamentar partea carosabilă”, a declarat pentru publicația mai sus citată comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. Ulterior, băiatul a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea Poliţiei, fiind identificat însă în scurt timp de poliţişti.

În urma accidentului, fetiţa de 5 ani a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost internată în spital. Potrivit medicilor, starea micuţei este foarte gravă, ea fiind în comă la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean Oradea cu traumatism cranio-cerebral sever. Fetiţa a suferit numeroase leziuni la nivelul creierului şi al oaselor fetei.

Între timp, poliţiştii rutieri au deschis o anchetă în caz, sub supravegherea procurorilor de la Parchetul Beiuş, pentru a stabili circumstanţele în care copilul de 13 ani a ajuns să conducă tractorul, dacă vehiculul i-a fost încredinţat sau dacă l-a luat fără ştirea proprietarului.

Cum este minor, pentru faptele lui vor fi traşi la răspundere, însă, şi părinţii. „Toate aceste aspecte vor fi lămurite în cadrul anchetei, iar soluţia va fi dispusă de procuror”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

De același autor

Related Articles