O echipă FMI va sosi astăzi la București

rectificare-bugetara

O echipă tehnică a Fondului Monetar Internațional (FMI) și a Comisiei Europene va sosi astăzi în România pentru a discuta cu reprezentanții Ministerului de Finanțe despre prima rectificare bugetară, au declarat surse din instituție pentru Capital. Deși a fost anunțată pentru 30 iulie, rectificarea ar putea fi aprobată în august, în funcție de rezultatele dialogului cu experții străini.

Rectificarea bugetară, anunțată pentru 30 iulie, ar putea avea loc abia în august în funcție de discuțiile pe care Finanțele le vor avea cu experții FMI, dar, cu certitudine, va fi una negativă.

Programul de incasări nu a fost realizat, existând un minus de 2,5 miliarde lei prognozat pentru tot anul. În același timp, cheltuielile trebuie majorate cu alte 2,5 miliarde lei, în special pentru plata unor arierate și a unor titluri judecătorești. Prin urmare, cheltuielile unor ministere vor fi tăiate semnificativ, vizate fiind, mai ales, Educația și Transporturile. Sume mai mici vor fi luate și de la alte ministere.

De asemenea, o cheltuială de 400 milioane lei programată pentru autostrada Comarnic-Brașov va fi anulată. Un motiv suplimentar pentru diminuarea cheltuielilor este reducerea incasărilor din CAS cu 1,2 miliarde lei, în ultimul trimestru, pentru care nu există altă variantă de compensare.

Sursa: stiripesurse.ro

De același autor

Related Articles