Bombă în Portul Giurgiu. Un proiectil din Al Doilea Război Mondial a fost descoperit astăzi, în apropierea Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos. Bomba de aviaţie, care putea exploda oricând şi ar fi putut face ravagii pe o rază de mai mulţi kilometri, a fost detonată în poligonul de la Bălănoaia. Prezenţa elementului de muniţie a fost semnalată în Dispeceratul ISU Giurgiu de către angajaţii şantierului care desfăşurau săpături în zonă. Echipa specializată de pirotehnişti sosită la faţa locului a constatat că este vorba de o bombă de aviaţie, cu o greutate aproximativă de 250 kg, care are provenienţă din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial.
Întrucât elementul de muniţie se afla la o distanţă de aproximativ 500 m faţă de cele mai apropiate locuinţe s-a luat măsura preventivă de evacuare a peste 700 de persoane aflate în proximitate.
Imediat după sosirea la locul evenimentului a echipei din cadrul USISU Ciolpani, s-a luat decizia ridicării muniţiei şi transportării acesteia în poligonul neamenajat Bălănoaia, pentru a putea fi distrusă controlat. Totodată, specialiştii IGSU au verificat zona unde a fost descoperită muniţia, fără a fi identificate alte astfel de elemente care să pună în pericol siguranţa localnicilor. Agerpres