Nu se mai plătesc taxe de timbru pentru documentele eliberate de Fisc

noul sediu  pentru inmatriculari auto din pipera
noul sediu pentru inmatriculari auto din pipera

 

Ordonanţa de guvern potrivit căreia au fost eliminate taxele extrajudiciare de timbru pentru certificatele fiscale, adeverinţele şi celelalte documente eliberate de Fisc a intrat în vigoare de joi, 23 iulie 2015.

Scutirea de la plata taxei de timbru, care are valoarea de 2 lei, se aplică tuturor documentelor eliberate de organele fiscale din cadrul ANAF, a căror activitate este reglementată de Codul de procedură fiscală.

Măsura privind taxele extrajudiciare vine în sprijinul contribuabililor care vor fi scutiți de drumurile și timpul alocat achiziționării acestor timbre, transmite Guvernul. În prezent, sunt scutiți de la plata taxelor extrajudiciare contribuabilii care solicită certificate necesare pentru obținerea unor drepturi privind asistența socială, asigurările sociale și protecția socială.

De asemenea, actul normativ elimină obligativitatea aplicării ştampilei atât pe declaraţiile, cererile şi alte documentele depuse de către persoane fizice, persoane juridice de drept privat aşa cum sunt definite în Codul civil, precum şi de către entităţile fără personalitate juridică, la instituţii sau autorităţi publice, cât şi pe documentele sau alte înscrisuri emise între aceste entităţi sau persoane.

Regula nu se aplică persoanelor juridice de drept public care vor aplica ştampila pe documentele emise de către acestea, conform regulilor aplicabile în prezent. Măsura are scopul să reducă birocrația și să simplifice regulile administrative.

Sursa foto: enational.ro

De același autor

Related Articles