Noul Mers al Trenurilor intră în vigoare. Trenurile InterCity revin la CFR Călători după o pauză de opt ani

Noul Mers al Trenurilor intră în vigoare duminică şi este valabil până în decembrie anul viitor. Noutatea o reprezintă revenirea trenurilor InterCity, care au mai puţine opriri şi servicii mai bune.

Trenurile InterCity revin la CFR Călători după o pauză de opt ani şi vor circula pe trei magistrale. Viteze mai mari, 140-160 km/oră se înregistrează doar pe relaţia Braşov-Bucureşti-Constanţa, unde linia este parţial modernizată.

“Tomis Express”, legătura Braşov-Constanţa, face patru ore şi jumătate. Iar de la Bucureşti la Cluj-Napoca, pe traseul de 500 de kilometri, trenul botezat “Avram Iancu” face opt ore şi jumătate, pentru că are doar trei opriri pe traseu: la Ploieşti, Braşov şi Teiuş.

Preţurile sunt cu cincisprezece la sută mai mari decât la trenurile InterRegio, dar sunt asigurate servicii mai bune, spune Adrian Vlaicu, purtător de cuvânt CFR Călători.

Discutăm aici de linia şi relaţia cea mai lungă Bucureşti-Cluj, Bucureşti-Arad, unde o parte din lucrările la infrastructura feroviară s-au încheiat. Nu trebuie să omitem relaţia Braşov-Constanţa, foarte solicitată în ultimul timp. Faţă de trenurile InterRegio vor avea în plus un grad ceva mai bun de confort: wi-fi în tren, vor fi vagoane cu spaţiu destinat serviciului de alimentaţie publică, toate vagoanele vor avea prize electrice pentru încărcare telefon mobil sau laptop.

Trenul “Prietenia”, Bucureşti-Chişinău, respectiv, trenul Iaşi-Ungheni vor circula în fiecare zi, iar la vară se aşteaptă şi redeschiderea rutelor spre Salonic şi Istanbul.

De același autor

Related Articles