Nelu Tătaru: A crescut numărul tinerilor infectați cu noul coronavirus

Crește numărul persoanelor tinere infectate cu noul coronavirus, dar și numărul celor aflate în stare gravă, a atras atenția ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

El a subliniat că prevenția și respectarea măsurilor de protecție sanitară rămân cele mai importante aspecte de care se poate ține cont pentru evitarea îmbolnăvirii.

Nelu Tătaru: Suntem în cea de-a doua fază sau a doua cocoașă a primului val pandemic. După cum ați putut vedea în ultima săptămână, se încearcă o stabilizare a numărului de cazuri, având acel platou în fierăstrău. Nu ține doar de noi, ca și sistem medical, iar această pandemie nu se tranșează în spital, această pandemie se tranșează în pre spital. Noi, ca unități spitalicești, pregătim, evaluăm, adaptăm numărul de paturi de terapie intensivă sau paturi din spitalele suport COVID sau fază 1, fază 2, dar respectarea unor reguli va duce la scăderea transmiterii în comunitate și, implicit, a scăderii numărului de cazuri. După cum ați putut vedea în ultima perioadă, avem o scădere a mediei de vârstă, a cazurilor infectate, după cum avem și o creștere a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere. RRA

De același autor

Related Articles