mihai-fotinoMihai (Mişu) Fotino, actor al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), a murit astăzi, la vârsta de 83 de ani. Mişu Fotino a decedat în jurul orei 15.30, la Spitalul Elias din Bucureşti, unde era internat de aproape o săptămână, a declarat pentru MEDIAFAX directorul medical al unităţii sanitare, medicul Dana Safta.

„Maestrul Mihai Fotino (Mişu Fotino) a încetat din viaţă, în cursul zilei de azi, la vârsta de 83 de ani. În cei peste 50 de ani petrecuţi pe scena Teatrului Naţional «I. L. Caragiale» din Bucureşti, artistul a dat viaţă unor personaje memorabile. Îţi mulţumim, Maestre!”, se arată şi într-un mesaj publicat de TNB pe pagina oficială de Facebook.

Mihai Fotino (n. 14 septembrie 1930, Bucureşti – d. 13 ianuarie 2014, Bucureşti) a fost un actor român de teatru. A deţinut o bogată experienţă în teatru şi în cinematografie, desfăşurându-şi activitatea de mai bine de 77 de ani. A jucat în numeroase comedii şi a fost prezent în emisiuni de televiziune. Copilăria şi adolescenţa le-a trăit la Braşov, unde tatăl lui era actor şi cu care a jucat împreună încă de când era foarte mic. A debutat la vârsta de 6 ani, în anul 1936 în piesa de teatru „Coloniale”.

Din 1952, Mihai Fotino era actor la Teatrul Dramatic din Braşov. A fost remarcat de marele regizor Sică Alexandrescu, care a decis să-l aducă la Bucureşti. Din 1956, joacă la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti.

La cea de-a XIV-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, din 3 aprilie 2006, maestrul Mihai Fotino a fost premiat pentru întreaga sa activitate.

Mihai Fotino, în emisiunea Amintiri cu şi despre actori, realizată de Mariana Ciolan şi difuzată de Radio România în anul 2002: