Ioan Rus

Ministrul transporturilor, Ioan Rus, a demisionat urmare a unor declaraţii controversate la un post de televiziune.

În contextul discuţiilor despre aplicarea Planului General de Transporturi, ministrul Ioan Rus- cunoscut pentru afirmaţiile sale tranşante şi formulate în termeni neoaşi, a susţinut într-un interviu că românii care lucrează în străinătate în domeniul construcţiilor pentru salarii de 1500 de euro ar putea reveni în România pentru salarii mai mici de 700 de euro, dar care le-ar permite să fie alături de soţiile şi copii lor, care, în lipsa capului familiei, o apucă pe căi greşite.

Ioan Rus a susţinut ulterior că nu a intenţionat să jignească pe nimeni, că, dimpotrivă, declaraţia sa nu ar fi avut vreo nuanţă peiorativă.

După ce reprezentanţii opoziţiei au apreciat că ministrul Transporturilor i-ar fi insultat pe românii plecaţi să muncească în străinătate şi au cerut demisia sau demiterea acestuia, Ioan Rus şi-a cerut scuze celor pe care i-a jignit.

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat pe o reţea de socializare că regretă situaţia generată de intervenţia ministrului transporturilor şi i-a acceptat acestuia demisia.

„Regret situaţia generată de declaraţiile domnului Ioan Rus! Acesta şi-a asumat răspunderea şi mi-a prezentat demisia din funcţia de ministru! Am acceptat demisia şi săptămâna viitoare vom discuta despre înlocuitorul la acest portofoliu!”, a precizat premierul pe Facebook.

PNL îi cere premierului să-l excludă pe Ioan Rus din PSD

Liderul deputaţilor liberali, Ludovic Orban, unul dintre cei care au solicitat plecarea din Guvern a lui Ioan Ruş consideră acum că demisia acestuia nu este suficientă faţă de gravitatea declaraţiilor.

Ludovic Orban vrea acum ca preşedintele PSD, Victor Ponta, să îşi ceară scuze în numele partidului şi să-l dea afară din PSD pe Ioan Rus.

„Îi solicit premierului Ponta să îşi prezinte scuze, în numele PSD, pentru gravele afirmaţii făcute de ministrul din cabinetul său şi de unul dintre cei mai importanţi lideri ai PSD. De asemenea, cred că excluderea lui Rus din PSD este tot prea puţin, numai că ea trebuie făcută. În cazul în care Victor Ponta nu-şi va cere scuze şi nu va accepta să-l dea afară pe Rus înseamnă că, de fapţ este de acord, în parte, cu afirmaţiile făcute de Rus”, a spus Ludovic Orban.

Sursa: www.radioromaniaactualitati.ro

Foto: www.wall-street.ro