Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, s-a vaccinat ieri, împotriva COVID-19 la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central Dr. Carol Davila, alături de ceilalţi miniştrii din Guvern.

Avem acces la acest vaccin datorită ştiinţei şi datorită comunităţii europene care nu numai că a încurajat crearea vaccinului din timp, ci a negociat pentru noi toţi, din Uniunea Europeana. România a fost printre primele ţări din lume cu acces la vaccin. Procesul de vaccinare merge şi se va îmbunatăţi în fiecare zi, astfel încât fiecare român care doreşte să îşi facă vaccinul să aibă acces la el„, a declarat ministrul Sănătăţii.

A fost aprobată Hotarârea de Guvern care modifică Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Ministerul Sănătăţii s-a asigurat că prioritizează pentru vaccinare vârstnicii şi persoanele vulnerabile.

Astfel, programările pentru vaccinare se vor realiza cu respectarea unui raport de 75% pentru cei cu vârsta peste 65 de ani, bolnavii cronici şi alte persoane vulnerabile şi 25% pentru personalul din domenii esenţiale, transmit reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.