Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: “Țara noastră este pregătită să înceapă imunizarea împotriva SARS CoV-2 pe 27 decembrie!” 

Agenţia Europeană pentru Medicamente decide astăzi dacă avizează vaccinul anti-COVID-19 dezvoltată de Pfizer BioNTec, aprobat şi utilizat deja în Marea Britanie, Statele Unite, Canada sau Israel. Un prim lot simbolic, de 10.000 de doze, este aşteptat să ajungă la Bucureşti pe 26 decembrie, ca o zi mai târziu să înceapă campania naţională de vaccinare.

Dozele din prima tranşă vor fi suficiente pentru imunizarea personalului medical din cele 10 spitale de boli infecţioase din ţară aflate în linia întâi a eforturilor de combatere a pandemiei – a anunţat coordonatorul Campaniei naţională de vaccinare Valeriu Gheorghiţă.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că ţara noastră este pregătită să înceapă imunizarea pe 27 decembrie:

“De la nivelul Comitetului Naţional pentru Coordonarea Activităţilor de Vaccinarea împotriva COVID-19 se lucrează în aceste momente la etapa de comunicare, comunicare care se face la nivel de fiecare grupare populaţională. Sunt în acest moment în desfăşurare acele conferinţe online cu tot ce înseamnă corp medical pentru a avea şi suportul lor în această activitate, pentru a înţelege ce înseamnă vaccinarea, ce înseamnă efecte secundare, ce înseamnă imunizarea şi când vom putea vorbi de o imunizare la nivel populaţional”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Mai multe informaţii despre vaccinarea împotriva COVID-19 sunt disponibile pe platforma naţională dedicată vaccinare-covid.gov.ro.

De același autor

Related Articles