Ministrul muncii Olguţa Vasilescu anunţă măriri de salarii pentru bugetari

Ministerul Muncii începe luni discuţiile cu sindicatele asupra legii salarizării unitare. Primii vor fi reprezentanţii instituţiilor din ordine publică şi sănătate, scrie www.romania-actualitati.ro.

Ministrul Lia Olguţa Vasilescu a precizat sâmbătă seară la un post de televiziune că actul normativ ar urma să fie finalizat în iulie, aşa cum este prevăzut în programul de guvernare.

Lia Olguţa Vasilescu: Suntem deschişi la orice dezbatere cu sindicatele şi eu sunt convinsă că pentru cei cu salarii mici veştile vor fi foarte bune. Sunt mai multe praguri. Până la pragul de 4.000 de lei salariile se dublează, după 4.000 de lei este o creştere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 de lei sunt creşteri, dar nu foarte mari.

Lia Olguţa Vasilescu nu a precizat care vor fi resursele bugetare constituite pentru aceste majorări salariale din sectorul de stat.

Legea salarizarii unitare a bugetarilor este de mai multi ani în discuţie, dar nu a fost adoptată de guvernele care s-au succedat la Palatul Victoria.

Cele mai citite

Related Articles