Ministrul Mediului va testa, marţi, la un hypermarket, soluţia de colectare şi reciclare a ambalajelor de băuturi

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, va participa, marţi, la un hypermarket din Bucureşti, la un eveniment în cadrul căruia va testa soluţia de colectare şi reciclare a ambalajelor de băuturi, în anticiparea Sistemului Garanţie – Returnare (SGR).

În cadrul evenimentului, alături de ministrul de resort vor mai fi prezenţi: Ionuţ Ardeleanu – CEO Auchan Retail România, Rodica Iordanov – ministrul Mediului din Republica Moldova, şi Vitalie Niculiţă – director ‘Zona de Viaţă’ Auchan România.

SGR va fi implementat începând din 30 noiembrie 2023, iar din acel moment românii vor plăti o garanţie de 50 de bani când vor cumpăra o băutură îmbuteliată (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) de la un comerciant. Ulterior, după golirea ambalajului, consumatorul va trebui să îl aducă într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianţi, iar în schimb consumatorul va primi înapoi, pe loc, valoarea garanţiei plătite iniţial, fără a fi condiţionat de prezentarea bonului fiscal.

De același autor

Related Articles