Ministrul Mediului va emite un ordin care permite uciderea a peste 140 de urşi, “indiferent de câte mitiguri vor fi”

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a afirmat, vineri, că va emite un ordin care va da posibilitatea uciderii a peste 140 de carnivore mari, motivând că în ultima perioadă urşii au devenit un pericol real pentru populatie, informează HotNews.ro, citând News.ro.

Ea a adăugat că decizia sa este fermă, chiar dacă se aşteaptă la proteste de stradă din partea celor care militează pentru protecţia animalelor.

Prezenta, vineri, la Ploiesti, la o dezbatere pe probleme de mediu, Graţiela Gavrilescu a spus ca va emite in perioada urmatoare ordinul care da posibilitatea uciderii ursilor care prezinta pericol pentru populatie: “In perioada anterioara mandatului meu, cand ar fi trebuit sa fie emis un ordin de ministru care sa reglementeze aceasta situatie, nu numai ca nu s-a facut, ci au fost puse bariere, tocmai ca, in cazul de astazi ne aflam in niste situatii inedite in care ursul ataca gospodariile omului, ataca omul si de multe ori ne trezim ca deschidem televizorul si vedem ca o anumita persoana este chiar ajunsa in situatia de urgenta la UPU. La lucrul acesta nu putem sa stam impasibili. Numarul carnivorelor mari, ursi respectiv, in Romania, depaseste 7.000 de capete si atunci am avut curajul sa imi asum un ordin de ministru pe care l-am negociat foarte bine cu ONG-urile, cu toate autoritatile locale care au probleme foarte mari cu aceste carnivore mari.

Graţiela Gavrilescu a mai spus că, judetele care se confruntă cu această problemă sunt Covasna, Harghita şi Mureş.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles