Ministrul Marcel Vela:”La Spitalul Gerota va fi înfiinţat un centru de donare şi transfuzii pentru plasmă, ce va deservi pacienţii grav bolnavi de SARS CoV-2!”

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunţaţ, ieri, că la Spitalul Dimitrie Gerota, care se afla în subordinea MAI, va fi înfiinţat un centru de donare şi transfuzii pentru plasma autoimună ce va deservi pacienţii grav bolnavi de COVID-19. Aici, vor putea dona atât civili, cât şi angajaţi ai MAI. Ministrul Marcel Vela:

După campania de promovare prin mesaje de interes public iniţiate de către Ministerul Afacerilor Interne pentru a se dona plasmă, în această a doua etapă venim în faţa dumneavoastră şi vă anunţăm că vom crea un centru de recoltare sânge şi plasmă autoimună, urmând ca în viitor în pasul numărul 3 să realizăm o bancă de plasmă necesară tuturor compatrioţilor. Mai mult decât atât, înfiinţăm un centru de transfuzii de donare de sânge şi plasmă în cadrul Spitalului Profesor doctor Dimitrie Gerota al Ministerului Afacerilor Interne”.

Vom avea posibilitatea să ne îmbunătăţim activitatea medicală şi să răspundem cerinţelor, mai ales că în prezenţ în pandemie, nu s-au mai putut organiza cunoscutele caravane pentru donare de sânge, deşi nevoia este foarte mare. În noul centru vor putea dona atât civili, cât şi personal al MAI, dar beneficiarii vor fi toţi românii care vor avea nevoie”, a declarat ieri ministrul Marcel Vela.

În ultimele 24 de ore, la nivelul Ministerul Afacerilor Interne s-au infectat 124 de angajaţi iar de la începutul pandemiei au fost înregistrate 4.117 cazuri de infecţii şi nouă cazuri de decese. Acest lucru este îngrijorător, dar şi un semnal de alarmă pentru a ne mobiliza şi a găsi cât mai multe soluţii pentru a ne salva semenii, susţine ministrul Marcel Vela.