Ministrul familiei, Gabriela Firea, şi-a dat demisia, după o discuţie cu premierul

Ministrul familiei, Gabriela Firea, şi-a dat demisia în urma cu puţin timp, după o discuţie cu premierul. Este cel de-al doilea membru al guvernului, primul fiind ministrul muncii, care îşi pierde funcţia în contextul situaţiei generate de ancheta declanşată de DIICOT în legătură cu activitate a centrelor de îngrijire din judeţul Ilfov.

Gabriela Firea a discutat cu premierul Marcel Ciolacu aproximativ o oră, la Palatul Victoria, după care şi-a prezentat demisia, iar premierul a acceptat-o. Într-o postare pe Facebook, Gabriela Firea a precizat că s-a suspendat pentru o perioadă limitată şi din funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti.

Demisia din funcţia de ministru al familiei al Gabrielei Firea, cât şi cea de ieri a ministrului muncii, Marius Budăi, vin în contextul în care cabinetul Ciolacu se confruntă cu un scandal de imagine, după ce procurorii au descoperit condiţii inumane de viaţă la trei cămine pentru bătrâni din judeţul Ilfov. Tot în postarea pe Facebook, Gabriela Firea susţine că nu este implicată în niciun fel în acest scandal şi că va continua proiectele pentru tineri, copii şi familie din postura de membru al Senatului.

Luni, conducerea PSD se va reuni pentru a stabili noul ministru al muncii, despre care surse politice spun că Marcel Ciolacu vrea să fie o femeie şi ar fi posibil să se discute şi soarta Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse.

De același autor

Related Articles