Ministrul Deca: Toate salariile din învăţământ cresc; niciun salariu nu scade

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a subliniat vineri că toate salariile din învăţământ vor creşte.

La propunerea reprezentanţilor sindicatelor, prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 53/2023, garantăm o creştere de 1.000 de lei brut pe lună pentru personalul didactic şi didactic auxiliar şi, respectiv, de 400 de lei brut pe lună pentru personalul nedidactic. Ca mesaj: toate salariile din învăţământ cresc, niciun salariu nu scade‘, a spus Deca într-o conferinţă de presă la Ministerul Educaţiei.

Ligia Deca a afirmat că va oferi ‘detalii şi exemple’ în acest sens pentru a clarifica ‘anumite confuzii’ şi ‘alte informaţii care nu sunt adevărate’ şi care au apărut joi în spaţiul public.

O primă astfel de informaţie a fost legată de avizul Consiliului Legislativ. Dacă veţi consulta acest aviz, veţi vedea că avizul Consiliului legislativ a fost unul favorabil. De asemenea, în cuprinsul avizului nu există nicăieri menţionată sintagma neconstituţională. Există o serie de observaţii, aşa cum este absolut firesc. Ordonanţa de urgenţă a urmat parcursul legislativ, a avut avizul CES, a avut avizul Consiliului Legislativ, ea fiind adoptată chiar ieri, de Ziua Copilului, tocmai pentru a da un semnal apropo de preţuirea pe care o avem pentru profesorii care au grijă de copiii noştri şi îi îndrumă în fiecare zi la şcoală‘, a spus Deca

De același autor

Related Articles