Ministrul de interne al României l-a demis ieri, pe şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, după o serie de erori în cadrul departamentului său care au dus la moartea unei adolescente date dispărute. „Am decis să îl demit pe şeful Poliţiei Române şi pe şeful Inspectoratului de Poliţie al judeţului Olt (…) pentru că această situaţie necesită măsuri extreme”, a declarat vineri seară ministrul român de interne, Nicolae Moga.

Autorităţile au arestat un bărbat de 65 de ani, fiind principalul suspect în cazul fetei dispărute. Alexandra, de 15 ani, a dispărut miercuri, după ce a făcut autostopul pentru a ajunge în localitatea ei natală, Dobrosloveni, în sudul României, informează Poliţia Română. Joi dimineaţă, Alexandra a reuşit să sune de trei ori la 112 şi să dea indicaţii despre locul unde este ţinută. „Vine, vine!” a strigat ea înainte să închidă telefonul, a relatat chestorul Ioan Buda. Potrivit familiei fetei, poliţia nu a luat în serios dispariţia fetei şi a intervenit foarte târziu.

După trei raiduri la trei adrese greşite, poliţia a localizat în final, la peste 12 ore de la primul apel al Alexandrei, casa pe care adolescenta o descrisese. Ajunşi la adresă, poliţiştii au solicitat mandat şi au aşteptat până a doua zi dimineaţă să intre în incintă, în ciuda urgenţei situaţiei. În momentul în care poliţiştii au intrat în locuinţa respectivă trecuseră deja 19 ore de la apelurile disperate ale tinerei. Poliţiştii au descoperit rămăşiţe umane şi bijuterii aparţinând Alexandrei.

Reţinut şi interogat de poliţie la locul faptei, suspectul a refuzat să răspundă întrebărilor autorităţilor. „Este obligatoriu pentru toţi cei care au gestionat eronat acest caz, cu asemenea consecinţe tragice, să demisioneze”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis. Preşedintele român a acuzat, de asemenea, şeful telecomunicaţiilor pentru că departamentul acestuia nu a reuşit să localizeze cu precizie în timpul apelurilor telefonice locul unde se află adolescenta. Potrivit Poliţiei Române, este posibil ca acelaşi suspect să fi răpit şi o altă adolescentă, a cărei familie a raportat dispariţia ei cu trei luni în urmă, în aceeaşi zonă.

Sursa:Rador