Miniştrii coaliţiei de guvernare s-au reunit în şedinţă de guvern

42

Şedinţa de Guvern a început la Palatul Victoria şedinţa de guvern. Întâlnirea de ieri, a membrilor cabinetului a fost amânată pe motiv că nu s-a putut întruni Consiliul Economic şi Social pentru a da aviz unor acte normative care urmau să fie dezbătute.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat ieri că prioritatea executivului său în această perioadă o reprezintă bugetul de staţ deoarece trebuie să fie mărite alocaţiile pentru copii, administraţiile locale îşi aşteaptă fondurile şi trebuie să existe bani pentru investiţii.

Pe ordinea de zi a şedinţei executivului se mai află şi un proiect de hotărâre privind aprobarea unui amendament la acordul convenit cu Banca Europeană de Investiţii pentru reabilitarea sectorului sanitar şi un memorandum privind negocierea acordului cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru contractarea unui împrumut în valoare de 177 de milioane de euro, destinat modernizării infrastructurii judiciare din ţara noastră.

De asemenea, miniştrii vor mai analiza şi un proiect de hotărâre care va permite Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie să organizeze programe de formare profesională a personalului său şi va modifica organigrama instituţiei prin includerea Serviciului Adopţii în cadrul Direcţiei Generale pentru Protecţia Drepturilor Copilului pentru îmbunătăţirea activităţii la nivel naţional.

foto gov.ro