Ministerul Transporturilor semnează, vineri, contractul pentru achiziția a cel puțin 20 de trenuri electrice noi

Ministerul Transporturilor semnează, vineri, cu producător din Franța contractul pentru achiziția a cel puțin 20 de trenuri electrice noi, de lung parcurs, primul contract pentru material rulant nou din ultimii 15 ani.

Semnarea contractului cu Alstom a fost anunțată joi de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Este vorba despre un contract de cel puțin 1,3 MILIARDE LEI – finanțare europeană – care poate ajunge până la aproape 4 MILIARDE lei dacă Ministerul Transporturilor activează opțiunea de suplimentare a contractului cu încă 17 unități (ceea ce înseamnă în total 37 de trenuri electrice noi).

Trenurile vor avea dotări moderne, consum redus de energie, și o capacitate de aprox. 300 de locuri. Primele trenuri noi vor fi livrate după aproximativ 20 de luni de la semnarea contractului.

Va fi prima achiziție de material rulant nou la CFR Călători din ultimii 15 ani, de la cumpărarea automotoarelor (Diesel) Săgeata Albastră și primele trenuri electrice noi cumpărate din afara României.

De același autor

Related Articles