În mai puțin de o săptămână se încheie vacanța de iarnă, iar elevii vor învăța tot online, așa cum au făcut de la începutul lunii noiembrie.

În perspectiva viitorului semestru, Ministerul Educației anunță că săptămâna aceasta va avea consultări cu reprezentanții elevilor, ai studenților, ai profesorilor și ai părinților pentru a analiza scenariile care ar putea duce la redeschiderea școlilor.

Ministrul de resort Sorin Cîmpeanu ia în calcul varianta întoarcerii în clase în al doilea semestru, în funcție de situația epidemiologică. La rândul său, Consiliul Național al Elevilor trage un semnal de alarmă, argumentând că școala online este obositoare şi ineficientă. În plus există numeroși elevi care nu au acces la educație, pentru că lipsesc tabletele sau nu au conexiune la internet.

Psihologul Fabian Radu recomandă părinților să petreacă cât mai mult timp alături de copii și să realizeze împreună activități recreative.

Fabian Radu: Este foarte important ca părinții să-i direcționeze către niște activități plăcute care pot fi folositoare pentru ei și pentru dezvoltarea lor. Important ar fi să nu le dea tot timpul pe mână telefoane, tablete să se joace şi să stea numai cu ochii în ecran și să-i îndrume și către alte tipuri de activități creative.

Luni, 11 ianuarie, elevii și preșcolarii vor reveni la cursuri, însă tot în sistem online, deoarece situația epidemiologică nu permite revenirea în sălile de curs, după cum a declarat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.