Ministerul Educaţiei a lansat pe Facebook rubrica ‘Omul sfinţeşte locul’, dedicată profesorilor

Ministerul Educaţiei a lansat pe pagina de Facebook rubrica ‘Omul sfinţeşte locul’ prin care îşi exprimă recunoştinţa faţă de profesorii care schimbă în bine comunităţile educaţionale din care fac parte.

Începând de săptămâna aceasta, pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei, vom fi prezenţi cu rubrica săptămânală ‘Omul sfinţeşte locul’, în semn de recunoştinţă pentru oamenii care schimbă în bine comunităţile educaţionale din care fac parte. Pentru viitoarele postări, vă invităm să ne ajutaţi să-i găsim şi să le mulţumim profesorilor buni ai României, printr-o menţionare a numelor lor în comentarii. Noi îi vom căuta, îi vom prezenta pe pagină şi le vom mulţumi‘, au anunţat sâmbătă reprezentanţii ministerului pe pagina de Facebook.

Rubrica este deschisă cu profesorul Viforel Dorobanţu, director al Şcolii numărul 1 din Curcani – judeţul Călăraşi.

Şcoala din comuna Curcani (judeţul Călăraşi) este exemplul viu că există educaţie de calitate în mediul rural. În ciuda greutăţilor pe care mulţi dintre copiii din Curcani le au acasă, metodele atractive de predare şi dăruirea profesorilor îi fac să uite de griji şi să nu înceteze să viseze la un viitor frumos. Învaţă geometria şi fizica pe terenul de sport sau pătrund, la clubul de lectură, în lumea fantastică a seriei Harry Potter în şcoala-pilot din comuna cu resurse financiare puţine, dar cu oameni inimoşi‘, afirmă sursa citată.

Viforel Dorobanţu, profesor de fizică şi de informatică, absolvent al unui masterat în management educaţional (în anul 2011), cu studii postuniversitare în Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC).

În anul 2019, directorul a început dotarea fiecărei clase cu câte un calculator şi un televizor conectate la internet prin fibră optică. Cu sprijinul mediului ONG, la şcoală şi la grădiniţă, au fost organizate cluburi de lectură pentru elevi şi pentru părinţii preşcolarilor şi ore suplimentare gratuite pentru copiii din clasele primare.

Totodată, reprezentanţii ministerului reiau de sâmbătă şi comunicarea pe contul de Instagram al instituţiei. 

De același autor

Related Articles