Mii de persoane protestează acum în Piaţa Victoriei din Bucureşti dar şi în mai multe oraşe din țară. Oamenii acuză coaliţia PSD-ALDE că nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală şi îndepărtează România de standardele europene şi democratice!

Protestatarii strigă lozinci cum ar fi „DNA să vină să vă ia”, „Justiţie, nu corupţie”, „Analfabeţii”, „Demisia”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”. Unii dintre ei poartă şi pancarte cu mesaje cum ar fi „CNCD = cenzura roşie” sau „Vreau un premier care să mă inspire, nu de care să-mi fie ruşine”.

ORA 19.14 Peste 2.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei

Peste 2.000 de persoane se aflau, sâmbătă seara în jurul orei 19,00, la protestul din Piaţa Victoriei, intitulat „Vrem Europa, nu dictatură”.

Potrivit apelului postat pe reţelele de socializare de către organizatori, manifestaţia are ca scop şi protestarea faţă de modificările codurilor penale, încercarea de schimbare a conducerii DNA, dar şi faţă de demersuri precum Legea defăimării, sprijinirea modificării Constituţiei în sensul restrângerii drepturilor unor minorităţi.

În mijlocul pieţei este pictat pe carosabil un steag imens al UE, iar un alt steag de dimensiuni similare fiind desfăşurat şi purtat pe braţe de manifestanţi.

Unii protestatari au menţionat că se intenţionează ca mulţimea să se deplaseze în marş din Piaţa Victoriei spre Palatul Parlamentului, via Piaţa Constituţiei.

Oamenii scandează lozinci cum ar fi „PSD, ciuma roşie”, „Vrem Europa, nu dictatură”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

Protestatarii au scandat lozinci şi cu privire la jandarmi, după ce aceştia i-au nemulţumit prin încercarea de a monta un gard pe latura pieţei dinspre scuarul care face legătura cu Muzeul Antipa. Ei au strigat „Fără garduri”, „Ruşine să vă fie”, „Jandarmeria apără hoţia”.

În piaţă se strâng şi semnături pentru iniţiativa legislativă a USR referitoare la interzicerea persoanelor condamnate penal să acceadă în funcţii publice.

Sursă: Agerpress