Mihai Fifor este noul ministru al Apărării, iar Gheorghe Şimon preia portofoliul de la Economie

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretele pentru numirea lui Mihai Fifor la conducerea Ministerului Apărării și a lui Gheorghe Șimon la Ministerul Economiei, potrivit Administrației Prezidențiale. Ceremonia de depunere a jurământului are loc la ora 15,00, la Palatul Cotroceni.

Mihai Fifor (47 de ani) este propunerea PSD pentru functia de ministru al Armatei, informează România TV. Mihai Fifor a condus din iunie ministerul Economiei, minister care detine uzinele si companiile din industria de armament, astfel incat a fost implicat in discutiile recente dintre Ministerul Apararii si diverse companii interesate sa produca echipamente militare in Romania, scrie hotnews.ro.

Absolvent de filosofie si cu doctorat in antropologie sociala, Mihai Fifor a mai fost refuzat de presedintele Klaus Iohannis în 2015, cand premierul de atunci Victor Ponta l-a propus ca ministru al Transporturilor. El a absolvit in 2009 cursul “Securitate si buna guvernare” la Colegiul National de Aparare, precum si Colegiul National de Afaceri Interne.

Fifor si-a inceput cariera in anul 1994, ca cercetator stiintific principal la Institutul de Cercetari socio-umane “C.S. Nicolaescu-Plopsor” din Craiova, unde a lucrat pana in 2001.

In perioada 2001-2005 a condus Centrul judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale din judetul Dolj, iar apoi, timp de patru ani, a fost manager al Muzeului Olteniei din Craiova. Fifor este licentitat in Filosofie, terminand in 1994 Facultatea de Litere si Istorie a Universitatii Craiova. Fifor mai are un master in literatura romana, iar din 2003 a devenit doctor in antropologie sociala, tot la Universitatea Craiova. Ulterior, Fifor a urmat un masterat in Managementul Afacerii Publice la SNSPA (2007), iar in 2009 a studiat Managementul afacerilor interne, la Colegiul National de Afaceri Interne al Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza”.

In 2009 Fifor a urmat studii pentru “Securitate si buna guvernare” la Colegiul National de Aparare.

Potrivit declaratiei de avere, Mihai Fifor detine o casa in Isalnita, judeţul Dolj, nu are nici un teren si conduce o Dacia Logan din 2015. Aare in doua conturi depozite de aproape 59.000 de lei si actiuni la Fondul Proprietatea cu o valoare de circa 119.000 de lei.

Fifor are un credit ipotecar de 17.000 de euro si un credit auto de circa 10.000 de euro.

Gheorghe Şimon (56 de ani) a fost ales deputat din partea PSD în circumscriptia electorala nr.26 MARAMUREŞ şi este vicepreşedinte al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare. Gheorghe Şimon este de profesie inginer, fiind absolvent al Institutului Politehnic Cluj Napoca, Facultatea de Mecanică. A fost consilier local în Vişeul de Sus, din 2000 până în 2012 a ocupat funcţia de consilier judeţean în Maramureş. Tot din 2000 este vicepreşedinte al PSD Maramureş.

Între 2008 şi 2012 a fost Director general, SC Angred SRL, Baia Mare.

Gheorghe Şimon este căsătorit şi are 2 copii. Soţia acestuia este Mariana Şimon, judecator si presedinte al Judecatoriei Viseu de Sus.

Potrivit declaraţiei de avere, Şimon deţine două case de locuit şi două terenuri în Vişeu de sus şi în Cluj Napoca. Şimon mai deţine acţiuni la SC Independenţa SA Vişeul de Sus în valoare de 27.709 lei.

Deputatul are un credit la BRD de 22.500 lei, scadent în 2018 şi este coplătitor pentru un credit contractat de soţie în valoare de 425.000 lei cu scadenţa în 2025. Şimon mai are de plătit, alături de soţie, şi un împrumut luat de la sora lui în valoare de 50.000 lei.

Sursa: romaniatv.net

De același autor

Related Articles