Micii îşi păstrează reţeta tradiţională

miciMicii româneşti pot fi produşi în continuare dupa reţeta tradiţională, dar pot fi şi exportaţi pe piaţa europeană, afirmă comisarul european pentru agricultura şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş. Comitetul permanent pentru lanţul alimentar şi sănătatea animală, prezidat de Comisia Europeană a votat astăzi autorizarea folosirii bicarbonatului de sodiu, ca ingredient în prepararea tradiţională a micilor. Comisarul Dacian Cioloş apreciază, într-un comunicat de presă, că decizia demonstrează că, atunci când există argumente şi o bună coordonare între industrie şi autorităţile responsabile la nivel naţional şi european, rezultatele sunt pozitive. Potrivit corespondentului Radio România, Sorin Croitorescu, votul fusese amânat iniţial, pentru luna iulie, dar, în urma discuţiilor cu statele membre, Comisia Europeană a propus să se desfăşoare astăzi, când decizia a fost luată cu majoritate calificată.

Sursa: RADOR

De același autor

Related Articles