Mesajul unui jandarm pentru protestatari: „Avem datoria să ne ducem întregi acasă. O vom face prin orice mijloace! Şi voi aţi face la fel, corecţilor!“

Mihai Cârstea, un jandarm din Ploieşti, a postat pe pagina personală de Facebook, un mesaj adresat celor care au criticat reacţia violentă a colegilor săi, de sâmbătă, 20 ianuarie, în timpul protestelor din Bucureşti.

Cârstea le reproşează criticilor că au uitat scopul “manifestărilor” la care participă şi ţine să precizeze faptul că jandarmii nu au făcut altceva decât să respecte îndatoririle de serviciu.

Mihai Cârstea a însoţit mesajul scris cu o fotografie surprinsă în momentul în care mai mulţi protestatari ar fi început să arunce înspre jandarmi cu gardurile metalice de protecţie.

Redăm mai jos mesajul jandarmului:

„Sunt jandarm…!!! Văd ca ne tot judecaţi şi ne analizaţi pe toate părţile! Am câteva întrebari pentru voi cei ce va daţi cu parerea despre noi!  Când aruncaţi cu pietre…, când înjuraţi… sau când trageţi de acele garduri… de cele mai multe ori instalate şi pentru siguranţa voastră…, analizaţi sau judecaţi situaţia în care vă implicati…?  Vă asumaţi riscul… când vă avântaţi la huiduit…, tocmai pe cei ce va apără…, uitând scopul manifestărilor la care participaţi? – Stiti care este rolul nostru în astfel de situaţii, la astfel de manifestări, înainte de-a deveni agesivi? – Aţi vrea să plecăm capul în faţa agresivităţilor voastre… – indiferent că vă cereţi dreptul… sau să vreţi să se facă dreptate, lucru pe care şi noi ni-l dorim de fiecare dată – , dar aţi vrea să intervenim, când sunteţi agresaţi, abuzaţi, furaţi, de către răufăcători…!? – Cum credeţi că vom mai interveni la infractori… dacă în faţa voastra am pleca capul? – Vă aşteptaţi să plecăm capul în faţa voastră fiindca vă cereţi drepturile? Dar stiţi şi ce îndatori de serviciu avem când suntem acolo? Stiţi că avem datoria de-a apăra orice cetăţean al ţării… şi nu numai pe voi? …Şi ştiţi că şi noi suntem cetăţeni ai acestei ţări? – Stiţi că avem datoria morală faţă de familiile noastre să ne ducem întregi acasă? – Pentru ca asta să se întâmple… o vom face prin orice mijloace! Şi voi aţi face-o la fel! Corecţilor! – Iar unii dintre voi… în astfel de situaţii aţi fugi ca laşii! – Dacă citiţi şi înţelegeţi aceste lucruri… vă întreb: ,,Care sunt lecţiile voastre de moralitate când ne îngrădiţi îndatoririle de serviciu, dreptul de-a ne duce întregi acasa şi dreptul de-a fi imparţiali în orice situaţie?” – Cum aţi reacţiona sau cum aţi proceda voi… în locul nostru… în situaţia din imaginea de mai jos…!!!??? Cum!!!!!????? Sunteţi în stare să reacţionaţi cu acelaşi discernământ cu care judecaţi?????

Nu uitaţi un lucru! La aceste mitinguri… participă şi familiile noastre şi… de multe ori ne dorim aceleaşi lucruri pe care şi voi vi le doriti! Aveţi curajul să discerneţi după modelele unei raţiuni corecte ceea ce vreau să vă transmit?

Sunteţi supăraţi pe noi că ne facem treaba! Mă întreb cum vă faceţi voi serviciul!? Sincer vă spun ne dezamagiţi de fiecare dată când comentaţi aiurea… fără să ţineţi cont de ce simţim când suntem între voi… două tabere de români…, fiecare cu interesele lor…!!!”.

De același autor

Related Articles