Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 26 iunie a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Naţional. Mesajul a fost prezentat de către domnul Ion Oprişor, Consilier Prezidenţial – Departamentul Securităţii Naţionale.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Sărbătorim astăzi Ziua Drapelului Naţional, simbol al identităţii şi unităţii noastre naţionale, la care se raportează fiecare cetăţean român. Alături de Imnul statului, Drapelul României are o însemnătate deosebită pentru independenţa şi suveranitatea ţării noastre.

Această aniversare reprezintă un prilej de a onora memoria înaintaşilor noştri şi de a aduce un omagiu celor care s-au sacrificat pentru naţiunea română, pentru ca noi să ne bucurăm în prezent de drepturile şi libertăţile democraţiei.

Arborarea Drapelului Naţional a marcat marile momente din evoluţia României moderne. Sub faldurile tricolorului român s-au transmis mai departe tradiţiile şi obiceiurile poporului nostru, precum şi realizările şi idealurile României contemporane. Astăzi, privim cu mândrie Drapelul Naţional înălţat la sediile Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice.

România este un actor relevant şi predictibil, un contribuitor important la securitatea din regiune, un parter strategic solid al Statelor Unite ale Americii, care beneficiază de garanţiile şi oportunităţile apartenenţei la comunitatea euro-atlantică, şi care îşi respectă angajamentele asumate în cadrul Uniunii Europene şi NATO.

Dragi români, vă îndemn să fim mereu mândri de Drapelul Naţional şi de istoria pe care o poartă.

La mulţi ani României şi tricolorului nostru!