Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că retragerea ordonanţei 13 privind schimbările din justiţie şi eventual demiterea unui ministru este prea puţin pentru ieşirea din impas.

Şeful statului a mai afirmat în plenul Parlamentului că dacă PSD nu rezolvă urgent criza, va convoca, la Palatul Cotroceni, consultări, pentru a vedea care sunt soluţiile posibile.

Retragerea Ordonanţei 13 şi eventual demiterea chinuită a unui ministru este cu certitudine prea puţin. Alegeri anticipate însă sunt… Alegeri anticipate sunt în această fază prea mult. Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluţia? Păi în mod natural cel care a creat problema, PSD ! Doamnelor şi domnilor, preşedinţii celor două Camere… Aţi obosit deja… Ghinion! Preşedinţii celor două Camere care, nu ştiu, au rămas? Au rămas! – încearcă să acrediteze în spaţiul public ideea că eu nu aş digera rezultatul votului şi că eu aş încerca să fac ceva ca să întorc acest rezultat şi că afirmă în spaţiul public că aş dori răsturnarea guvernului legitim. Nu! Fals! Aţi câştigat, acum guvernaţi şi legiferaţi, dar nu oricum! Nu oricum! România are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfială execută ordinele de la partid. România are nevoie de un guvern care lucrează transparent, care guvernează predictibil, la lumina zilei, nu noaptea, pe furiş. Legiferaţi pentru România, daţi legi bune pentru România, nu pentru un grup de politicieni cu probleme! Conduceţi, cei care aţi câştigat alegerile, dar conduceţi responsabil! Sunt mari aşteptări din partea societăţii. Lumea v-a votaţ fiindcă v-a crezut. Ce aţi promis, faceţi!

Parlamentarii PSD au părăsit sala.