MEN: Rămâne în vigoare calendarul admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2019-2020

Ministerul Educatiei Nationale a informat marti, printr-un comunicat de presa, ca ramâne în vigoare, în continuare, calendarul admiterii în învatamântul liceal de stat pentru anul scolar 2019 – 2020.

Potrivit comunicatului MEN, pentru probele de verificare a aptitudinilor si a cunostintelor de limba moderna si materna, înscrierile sunt programate pentru zilele de 13 si 14 mai, iar desfasurarea probelor pentru perioada 15 – 17 mai.

“Ministerul Educatiei Nationale informeaza actorii principali ai sistemului de învatamânt ca este si ramâne în vigoare, în continuare, calendarul admiterii în învatamântul liceal de stat pentru anul scolar 2019 – 2020, prevazut în Anexa nr. 1 a Ordinului nr. 4.829/2018 privind organizarea si desfasurarea admiterii în învatamântul liceal de stat. Pentru probele de verificare a aptitudinilor si a cunostintelor de limba moderna si materna, înscrierile sunt programate pentru zilele de 13 si 14 mai, iar desfasurarea probelor pentru perioada 15 – 17 mai 2019”, mentioneaza sursa citata.

Miscarea personalului didactic se realizeaza, de asemenea, dupa calendarul deja aflat în vigoare, conform Ordinului nr. 5.460/2018, modificat prin Ordinul 3.886/11.04.2019.

Federatia Sindicatelor din Educatie “Spiru Haret” a acuzat-o luni pe Ecaterina Andronescu, ministru al Educatiei, ca “dinamiteaza admiterea în liceu”, dupa ce a emis un ordin prin care schimba calendarul admiterii în învatamântul liceal de staţ cu toate ca unele etape sunt deja în desfasurare.

“Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a emis astazi, 13 mai 2019, Ordinul 3995, prin care schimba calendarul admiterii în învatamântul liceal de staţ cu toate ca unele etape ale admiterii sunt deja în desfasurare. Actul normativ nu a fost discutat în prealabil cu niciun partener social”, preciza FSE “Spiru Haret”.

Potrivit sindicalistilor, prin acest ordin, MEN amâna cu circa o luna desfasurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea nationala. Totodata, se amâna pâna la 30 mai afisarea locurilor disponibile în licee si scoli profesionale, lucru care “va afecta grav si miscarea de personal”.

Sursa – agerpres.ro

De același autor

Related Articles