Medicii şi asistenţi sociali au început a doua zi de proteste din Capitală

 Medicii şi asistenţii sociali au început cea de-a doua zi de proteste din Capitală, printr-un marş organizat de Federaţia Sanitas, ce va porni din Piaţa Victoriei.

Protestele au fost declanşate luni, 6 februarie, pe fondul nemulţumirilor legate de Legea salarizării şi al subfinanţării instituţiilor medicale şi a asistenţei sociale din România.

În cursul zilei de marţi, sindicaliştii din Sănătate se vor opri, în mod simbolic, la Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul Clinic ‘Sfânta Maria’, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Sector 1.

Pe lista revendicărilor enunţate de sindicalişti se află: creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială cu minimum 15%, pentru acoperirea inflaţiei, declanşarea a negocierilor între Guvernul României şi partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice, respectiv asigurarea unei finanţări corecte şi suficiente pentru instituţiile medicale şi de asistenţă socială.

Luni, o delegaţie a Federaţiei Sanitas a fost primită la Guvern de o echipă condusă de către Mihnea Claudiu Drumea – consilier al prim-ministrului.

Membrii delegaţiei au prezentat revendicările salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială, revendicări pentru susţinerea cărora Sanitas a manifestat astăzi (luni – n. r.) în Piaţa Victoriei şi în proximitatea a cinci spitale bucureştene. Membrii echipei guvernamentale au promis că vor analiza solicitările noastre şi vor iniţia de urgenţă întâlniri cu reprezentanţii Sanitas pentru identificarea de soluţii care ar putea să rezolve revendicările membrilor noştri de sindicat‘, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a organizaţiei sindicale.

Protestele Federaţiei Sanitas vor continua şi miercuri, 8 februarie, cu staţionări la sediile partidelor politice.

Agerpres

Foto Facebook/Sanitas

De același autor

Related Articles