Reprezentanţii pacienţilor din România ameninţă cu proteste

medicamente compensate

Organizaţiile de pacienţi sunt nemulţumite de amânarea pe termen neliminat a intrării în vigoare a noii liste de medicamente compensate şi gratuite.

Reprezentanţii pacienţilor din România anunţă că vor declanşa proteste de stradă şi acţiuni în instanţă. Organizaţiile de pacienţi spun că viaţa multor oameni depinde de această listă de medicamente compensate şi gratuite pe care ar trebui să se regăsească unele medicamente foarte scumpe.

„Înainte de 15 mai, înaintea alegerilor europarlamentare vom declanşa proteste în faţa prefecturilor din ţară, acolo unde avem organizaţii membre, în faţa Guvernului României şi în faţa Parlamentului European. În acelaşi timp, avocatul Alianţei Pacienţilor Cronici din România pregăteşte acţiuni de judecată pentru pacienţii nemulţumiţi că nu au acces la tratament şi cărora li se pune în pericol viaţa. Tot avocatul nostru va iniţia şi o cerere de intrare a României în infrigement la Bruxelles pentru încălcarea drepturilor pacienţilor”, a spus Cezar Irimia, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor Cronici din România.

Şi Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente solicită autorităţilor să comunice o dată clară la care va fi actualizată lista de medicamente compensate şi gratuite. Recent, ministrul sănătăţii, Nicolae Băncioiu, a precizat că introducerea noilor medicamente trebuie făcută simultan cu excluderea unor produse şi coroborată cu impactul financiar.

Sursa foto: www.romania-actualitati.ro

Cele mai citite

Related Articles